Profiel
Sinds 1992 is ZPress Sport  een begrip op het gebied van sport & printmedia. De kernactiviteiten van ZPress Sport hebben zich in het begin met name gericht op de branche betaald voetbal. Als mediapartner van ruim 25 betaald voetbalclubs en/of de supportersvereniging daarvan verzorgt ZPress Sport het volledige print mediapakket, waaronder clubmagazines, kranten en wedstrijdprogrammabladen. Ook bij toonaangevende sportorganisaties en sportevenementen is ZPress Sport partner in het verzorgen van het print mediapakket, enkele voobeelden hiervan zijn de Amsterdam ArenA en het ABN AMRO World Tennis Tournament.


Middels de ruime ervaring van onze organisatie in sport & business begeleiden wij tevens diverse sportorganisaties op commercieel gebied en adviseren wij, waar mogelijk, onze klanten, waarbij sport een centrale rol vervult in de marketing & communicatiestrategie.


Ontstaan

Enkele jaren geleden ontstond er ook vanuit het amateurvoetbal steeds meer vraag naar de mogelijkheden voor print media voor amateurclubs. Dit leverde zoveel reacties op dat ZPress Sport ook deze branche is gaan bedienen. De uitgever kwam met het idee om, naast de vele presentatiegidsen ook een regionale amateurkrant, VoetbalJournaal geheten, op tabloidformaat te lanceren.

Deze lancering was twee jaar geleden een feit en is begonnen in de regio’s Hoeksche Waard en Dordrecht, waar de thuisbasis van de uitgever is gesitueerd. Na het overweldigende succes van die eerste edities heeft het VoetbalJournaal zich steeds meer uitgebreid, waardoor het nu in 30 regio’s actief is. De kranten komen uit in Zuid-Holland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Zeeland en Flevoland en verschijnen minimaal tweemaal per voetbalseizoen huis-aan-huis. Op deze manier bereikt het VoetbalJournaal ruim 1,3 miljoen huishoudens per half jaar en meer dan 500 amateur voetbalclubs. Door het grote succes van het VoetbalJournaal hebben wij sinds maart 2008 ook een vestiging te Enkhuizen. Van daaruit worden de Noord-Hollandse regio’s bediend.

HockeyJournaal
Mede dankzij het succes van het VoetbalJournaal en de grote vraag vanuit de hockeywereld is dezelfde uitgever een nieuw initiatief gestart. Onder de naam HockeyJournaal.brengt ZPress Sport nu een speciale A3- full color krant op de markt voor hockeyliefhebbers. Op deze manier hopen wij ook deze populaire sport zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.